IV Kulinarny festiwal kwiatów jadalnych

NASZ PATRONAT/Po raz kolejny goście, którzy odwiedzą Ogrody Hortulus Spectabilis w Dobrzycy, będą mogli dowiedzieć się, które kwiaty są jadalne oraz poznać ich niezwykłe właściwości i zastosowanie.

Na czas festiwalu Ogrody Hortulus Spectabilis, staną się bufetem, pełnym kwiatów jadalnych, które doskonale prezentują się nie tylko na rabatach, ale również w daniach. Znane, ogrodowe kwiaty jadalne, takie jak liliowce, pysznogłówki, begonie, aksamitki oraz tegoroczna bohaterka – lawenda, ponownie zagoszczą w plenerowej kuchni ogrodowej.
Pokazy kulinarne, połączone będą z degustacją kwiatowych potraw. Każdy kto zasmakuje w kwiatowej kuchni, otrzyma ciekawe przepisy i inspiracje dla swoich własnych działań kulinarnych. Nie zabraknie stoisk eksperckich oraz porad. Zaproszeni goście specjalni, podzielą się swoją wiedzą kulinarną, ogrodniczą i kosmetyczną.

IV edycja tego wyjątkowego wydarzenia odbędzie się 13-14 lipca 2019 r., pod hasłem: Kwiaty w smaku lila – róż.

Fot.: hortulus.com.pl

KLIKNIJ
Geodeta Koszalin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *