Konkurs kulinarny „Ziemniak na talerzu – tradycja kuchni powiatu koszalińskiego”

Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna Gminy Świeszyno jest organizatorem konkursu kulinarnego „Ziemniak na talerzu – tradycja kuchni powiatu koszalińskiego” o nagrodę Hako Technology sp. z o.o..

 

Celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych z ziemniaków, promocja powiatu koszalińskiego poprzez prezentację jego tradycji kulinarnych, popularyzacja kuchni regionalnej, budowanie tożsamości kulturowej w oparciu o ciągłość tradycji przekazywanej z pokolenia na pokolenie oraz aktywizacja i promocja lokalnych wytwórców żywności.

 

 

 

 

Konkurs zostanie przeprowadzony w trakcie trwania Powiatowego Festiwalu Ziemniaka w dniu 17 września 2022 roku na terenie rekreacyjnym nad rzeką Radew w Niedalinie.

 

Zgłoszenia udziału w konkursie można dokonać poprzez dokładne wypełnienie Karty zgłoszenia i przesłanie jej do dnia 14.09.2022 roku na adres Organizatora: biuro@ck.swieszyno.pl lub osobiste dostarczenie do siedziby Organizatora: Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna Gminy Świeszyno, Świeszyno 36.

 

Wszystkie niezbędne pliki do pobrania dostępne pod tym linkiem.

 

Fot.: Powiat Koszaliński

KLIKNIJ
Geodeta Koszalin

mm

Sandra Dowhun

Jestem absolwentką studiów licencjackich na kierunku Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna. Ukończyłam również studia magisterskie na kierunku Europeistyki. Interesuję się fotografią i montażem filmów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *