Koronawirus Koszalin: Jest wsparcie miasta dla części gastronomii

W czasie pandemii koronawirusa sytuacja branży gastronomicznej jest ciężka i dlatego prezydent Piotr Jedliński podjął decyzję o obniżeniu czynszu lokalom gastronomicznym funkcjonującym w zasobach ZBM-u do 1 zł netto za m kw.

Obniżka będzie liczona od 24 października i pozostanie w mocy do końca listopada, z możliwością jej przedłużenia w zależności od sytuacji.

– Mam nadzieję, że nasza pomoc przyczyni się do zmniejszenia strat koszalińskiej gastronomii. Wszyscy chcielibyśmy w przyszłości czasami zjeść dobre potrawy w jednej z naszych ulubionych restauracji – mówi Piotr Jedliński. – Zwracam się zatem z apelem do koszalinian: jeśli tylko możecie, zamawiajcie u naszych lokalnych restauratorów jedzenie na wynos lub z dowozem.

 

WIĘCEJ INFORMACJI O EPIDEMII ZNAJDZIESZ W NASZEJ ZAKŁADCE KORONAWIRUS


mm

Marek Łagocki

Od ponad dziewięciu lat jestem redaktorem naczelnym KoszalinInfo.pl. Staramy się Państwu przekazywać szybko najważniejsze wydarzenia z Koszalina i regionu. Zapraszam do lektury.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *